Om oss

Om oss

Företaget

Namnet Fottas MC kommer ifrån Rüdiger “Fotta” Foitzik. Då Fotta fyllde 16 år köpte han sin första MC, en Ducati 100cc, en MC med usel koppling, dåliga bromsar och nästan helt befriad från väghållning.

Men denna hoj gav honom frihet och möjlighet till äventyr på två hjul.

Historik

Som du säkert förstår så levde Rüdiger (Fotta) endast för en sak, Motorcyklar.

Eftersom han gillade att testa gränser så rådfrågades Rüdiger ofta, vad de skulle köpa för motorcykel, tillbehör eller kläder. När det var något som var fel på cyklarna så frågades Rüdiger om hjälp.

Året 1975 reste Rüdiger till Tyskland på MC semester och hamnade hos Mike Krauser där han blev involverad i 24-timmars loppet i Le Mans. Under denna tid så lärde han känna Alfred Halbfelt och Peter Zettelmeier som körde för Krauser.

Då fick Rüdiger en uppenbarelse då han insåg att han skulle bli roadracingförare.

Den följande vår införskaffade Rüdiger en ny R90-S och anmälde sig till en debutantkurs. Enda problemet var dock att Rüdiger föräldrar intalade sig att roadracing var en farlig sport. Rüdiger lyssnade såklart inte på mamma och pappa utan åkte på en mc-träff i Karlskoga och kom på fjärde plats i sitt debutantlopp.

Nu då framtiden var utstakad så skulle han köra för BMW och tillbringa sina semestrar i Tyskland hos sina vänner Alfred och Peter. Men nu uppkom än ett problem, pengar.

I slutet av säsongen -77 bestämde sig Rüdiger för att åka hem igen för att ställa upp en hylla med MC produkter i sin pappas mack.

Hösten -77 så gjorde Rüdiger lumpen, vid ungefär samma tidpunkt så körde Alfred och Peter 24-timmars loppet i Barcelona men Alfred hade inte turen på sin sida och kraschade in i en telegrafstolpe. När Alfred väl var ute från en lång tid på sjukhus så startade han en firma tillsammans med gamla racing vänner.

Det där med att tävla för BMW på den tiden var inte det roligaste då cyklarna gick sönder och hade dålig väghållning vilket resulterade i att Rüdiger satsade mer och mer av sin tid för att driva firman. Efter dessa händelser så byggdes firman på mer och mer till den butik den är idag med sin nyutbyggda butik, webbshop och anställda.

Affärsidé

Kvalitet, trygghet och säkerhet är våra tre ledord som styr utbudet i vår del av MC världen. Man kan nästan säga att vi plockar det bästa ifrån våra leverantörer.

Detta betyder inte att vi enbart väljer de dyraste produkterna som erbjuds hos dem utan att vi även har många billiga, prisvärda och högkvalitativa produkter i vårt sortiment. Vi kan även specialbeställa produkter åt dig om vi inte har produkten du söker i vårt nuvarande utbud.

paket eller på pall och får hämtas på närmsta utlämningsställe. Avisering av paketet sker via SMS eller e-post.

-Vid ej uthämtat paket debiteras 399 kr för frakt, returfrakt samt administrativ kostnad.

-Frakten för vagnar, motorcyklar och andra fordon  i vår MC-online är undantagen fraktvillkoren för övriga webshopen. Villkoren för Frakt/hemkörning av fordonen   bestäms efter överenskommelse mellan säljare och köpare.

SHOPPING CART

close